Babka czekoladowo- migdałowa

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

84

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 szklanka

100 gramów

6 sztuk

150 gramów

100 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć z cukrem.

Krok 2

Czekoladę pokroić w kostkę i stopić.

Krok 3

Dołączyć czekoladę do Kasi, ucierając tak, aby masa była puszysta.

Krok 4

Dodawać stopniowo żółtka, następnie zmielone migdały, biszkopty, a na koniec pianę z białek.

Krok 5

Piec w temp. 190 stopni przez 40-50 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka czekoladowo- migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka czekoladowo- migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka czekoladowo- migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka czekoladowo- migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka czekoladowo- migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka czekoladowo- migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka czekoladowo- migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej