Babka dżemowa

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

196

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.75 sztuki

0.75 szklanki

2 sztuki

1 szklanka

2.5 szklanki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 mililitr

30 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię, cukier puder, jajka i dżem utrzeć na puszystą masę.

Krok 2

Wlać mleko i wymieszać.

Krok 3

Dodać przesianą mąkę, sodę, cynamon i olejek.

Krok 4

Dokładnie wymieszać.

Krok 5

Wylać na blachę i upiec.

Krok 6

Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka dżemowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka dżemowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka dżemowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka dżemowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka dżemowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka dżemowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka dżemowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
13 osób ogląda przepis:
Zebra
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej