Babka kawowa

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

122

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

40 dekagramów

25 dekagramów

4 sztuki

13 dekagramów

1 opakowanie

4 łyżeczki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotować szklankę wody, rozpuścić kawę.

Krok 2

Utrzeć miękką Kasię z cukrem i cukrem waniliowym na masę, dodawać stopniowo jajka.

Krok 3

Dodać ostudzoną kawę i migdały.

Krok 4

Zmieszać mąkę, proszek i kakao, dodać do masy, dodać skórkę z cytryny.

Krok 5

Wymieszać.

Krok 6

Formę wysmarować Kasią, wlać ciasto ok. 2 litry.

Krok 7

Piec w 175 st. C 1 - 1 1/2 godz.

Krok 8

Przyozdobić w dowolny sposób np. bitą śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka kawowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka kawowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka kawowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka kawowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka kawowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka kawowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka kawowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Babka z jabłkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej