Babka piaskowa z jagodami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

12 łyżek

3 łyżki

1 łyżeczka

0.75 opakowania

0.75 szklanki

5 sztuk

1 opakowanie

25 dekagramów

polewa:

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Odmierzyć i przesiać 12 łyżek mąki pszennej i 3 łyżki mąki ziemniaczanej. Do mąki dodać łyżeczkę proszku do pieczenia i wymieszać.

Krok 2

Kasię zmiksować z cukrem pudrem aż powstanie biaława masa.

Krok 3

Jajka rozdzielić, z białek ubić pianę, żółtka dodać do Kasi z cukrem i dalej miksować. Dodać cukier waniliowy.

Krok 4

Dodać przygotowaną wcześniej mąkę i wymieszać. Dodać pianę i lekko wymieszać okrężnymi ruchami.

Krok 5

Wylać do przygotowanej wcześniej tortownicy, wysypać jagody i włożyć do wcześniej nagrzanego piekarnika.

Krok 6

Po wystudzeniu ciasta polać polewą

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka piaskowa z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka piaskowa z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka piaskowa z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka piaskowa z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka piaskowa z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka piaskowa z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka piaskowa z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej