Babka piernik

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szklanka

2 szklanki

0.5 sztuki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ubić z cukrem, następnie dodać mąkę, sodę, cynamon, kakao, mieszając wlać mleko.

Krok 2

Kasię rozpuścić z miodem i letnie mleko wymieszać z ciastem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka piernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka piernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka piernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka piernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka piernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka piernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka piernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ciasto marmurkowe
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej