Bób z kurkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bób z kurkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
219 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

84 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

126 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 sztuki

400 gramów

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść kurki i podsmaż je na oleju.

Bób z kurkami - Krok 1

Krok 2

Następnie wyłuskaj bób. Dodaj go do kurek i duś przez 5 minut.

Bób z kurkami - Krok 2

Krok 3

Dodaj rozkruszone kostki przyprawy w mini kostkach Knorr i rozprowadź w śmietanie. Potrawę duś jeszcze 5 minut. Udekoruj pomidorkami koktajlowymi.

Bób z kurkami - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bób z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bób z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bób z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bób z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bób z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bób z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bób z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bób z kurkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Pulpety z soczewicy
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bób z kurkamiBób z kurkami

Oczyść kurki i podsmaż je na oleju.