Brownies

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

6

27 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

99 osób wydrukowało

Pobierz pdf

152 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

200 gramów

1 opakowanie

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czekoladę i Kasię rozpuszczamy w rondelku razem.

Krok 2

Po rozpuszczeniu dodajemy cukier i migdały.

Krok 3

Mieszamy wszystko razem, po czym wlewamy do formy uprzednio nasmarowanej Kasią :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brownies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brownies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brownies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brownies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brownies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brownies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brownies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - BrowniesBrownies

Brownies – najbardziej czekoladowe z ciast – jest szybkie i proste w przygotowaniu. Każdy może go upiec, bez obaw, że ciasto nie wyjdzie. Wystarczy czekoladę i kostkę razem rozpuścić w garnku, a po rozpuszczeniu dodać cukier i migdały. Następnie wszystkie składniki dokładnie wymieszać i wlać do formy. Choć wygląda skromnie (po upieczeniu otrzymasz płaską kwadratową kostkę), to zaskoczy Cię swoim intensywnym smakiem. Ciasto idealnie nadaje się na deser po obiedzie lub jako dodatek do kawy. Możesz je także podać w przypadku niezapowiedzianej wizyty gości. Pamiętaj, że doskonałym uzupełnieniem czekolady są owoce. Dlatego na wierzch brownies połóż kilka jagód, malin, śliwek, truskawek lub wiśni. Jego smak możesz również wzbogacić, dodając orzechy lub cynamon. Kiedy będziesz szukać alternatywy dla „ciemnej” wersji ciasta, przygotuj blodies. Wystarczy, że zamiast ciemnego czekolady użyjesz białej. Kawałki ciasta serwuj razem z gorącym mlekiem lub kawą do popicia. Pobierz już teraz listę składników i przygotuj mocno czekoladowe brownies.