Brownies

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

200 gramów

100 gramów

70 gramów

1 szczypta

3 sztuki

100 gramów

1.5 łyżeczki

1 sztuka

polewa:

1 sztuka

125 gramów

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kuwerturę połamać, rozpuścić w metalowej misce na gorącej kąpieli.

Krok 2

Miękką Kasię utrzeć na puszystą masę z cukrem i szczyptą soli, ucierać, aż do rozpuszczenia się cukru.

Krok 3

Ucieramy dalej, dodając jajka, tu bierzemy do ręki łyżkę i powoli wlewamy gorącą kuwerturę. Połączyć.

Krok 4

Przesiać na masę mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać.

Krok 5

Wylać ciasto na blachę, łyżeczką ponakładać masło orzechowe, rozmieszać na cieście najlepiej widelcem.

Krok 6

Polewa: rozpuścić Kasię, jajko utrzeć z cukrem pudrem, dodać kakao, wlać gorącą Kasię

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brownies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brownies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brownies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brownies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brownies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brownies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brownies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Amerykanskie Brownies
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - BrowniesBrownies

Mocno czekoladowe w środku i delikatnie przypieczone z wierzchu – takie powinno być idealne brownies. Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, to ciasto z pewnością spełni Twoje oczekiwania. Możesz je podać po obiedzie lub serwować w chłodne wieczory, razem z gorącą herbatą lub mlekiem. Choć z wyglądu brownies przypomina nieco popularnego murzynka, to jego smak jest zupełnie inny (tu zamiast kakao, głównym składnikiem jest czekolada). Ciasto jest nie tylko smaczne, ale również proste w przygotowaniu. Wystarczy rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej, a margarynę utrzeć na puszystą masę razem z cukrem. Następnie należy dodać jajka i połączyć składniki z proszkiem do pieczenia. Całość powinno się piec w temperaturze 175° C. Serwując brownies, możesz użyć do dekoracji świeżych owoców (np. truskawek, malin, borówek, czerwonych porzeczek), orzechów włoskich czy migdałów. Jeśli chcesz urozmaicić smak ciasta, dodaj do masy ulubione bakalie. Wierzch opcjonalnie polej ciemną czekoladą lub udekoruj kandyzowanymi czereśniami.