Burger z kremem orzechowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burger z kremem orzechowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
57 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

61 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 łyżeczki

40 gramów

80 gramów

2 łyżeczki

2 łyżeczki

2 sztuki

4 sztuki

4 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj mięso z pieprzem, musztardą, cebulą i pokruszonymi orzeszkami.

Krok 2

Uformuj kotlety i smaż na grillu, bądź patelni

Krok 3

Posmaruj kromki pieczywa, które będą na dole burgera kremem orzechowym, a te których użyjesz na górze - majonezem Hellmann‘s.

Krok 4

Pokrój ogórki i złóż burgera.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burger z kremem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burger z kremem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burger z kremem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burger z kremem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burger z kremem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burger z kremem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burger z kremem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burger z kremem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Wołowina po tajsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Burger z kremem orzechowymBurger z kremem orzechowym

Wymieszaj mięso z pieprzem, musztardą, cebulą i pokruszonymi orzeszkami.