
Składniki
250 gramów
2 łyżeczki
40 gramów
80 gramów
2 łyżeczki
2 łyżeczki
2 sztuki
4 sztuki
4 sztuki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj mięso z pieprzem, musztardą, cebulą i pokruszonymi orzeszkami.
Krok 2
Uformuj kotlety i smaż na grillu, bądź patelni
Krok 3
Posmaruj kromki pieczywa, które będą na dole burgera kremem orzechowym, a te których użyjesz na górze - majonezem Hellmann‘s.
Krok 4
Pokrój ogórki i złóż burgera.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Burger z kremem orzechowym
Wymieszaj mięso z pieprzem, musztardą, cebulą i pokruszonymi orzeszkami.


































