Burger z kremem orzechowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burger z kremem orzechowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
57 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

60 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 łyżeczki

40 gramów

80 gramów

2 łyżeczki

2 łyżeczki

2 sztuki

4 sztuki

4 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj mięso z pieprzem, musztardą, cebulą i pokruszonymi orzeszkami.

Krok 2

Uformuj kotlety i smaż na grillu, bądź patelni

Krok 3

Posmaruj kromki pieczywa, które będą na dole burgera kremem orzechowym, a te których użyjesz na górze - majonezem Hellmann‘s.

Krok 4

Pokrój ogórki i złóż burgera.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burger z kremem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burger z kremem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burger z kremem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burger z kremem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burger z kremem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burger z kremem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burger z kremem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burger z kremem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Burger z kremem orzechowymBurger z kremem orzechowym

Wymieszaj mięso z pieprzem, musztardą, cebulą i pokruszonymi orzeszkami.