Burger z masłem orzechowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burger z masłem orzechowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

56 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

56 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 łyżeczki

40 gramów

80 gramów

2 łyżeczki

2 łyżeczki

2 sztuki

4 sztuki

4 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj mięso z pieprzem, musztardą, cebulą i pokruszonymi orzeszkami.

Krok 2

Uformuj kotlety i smaż na grillu, bądź patelni

Krok 3

Posmaruj kromki pieczywa, które będą na dole burgera masłem orzechowym, a te których użyjesz na górze - majonezem Hellmann‘s.

Krok 4

Pokrój ogórki i złóż burgera.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burger z masłem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burger z masłem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burger z masłem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burger z masłem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burger z masłem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burger z masłem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burger z masłem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burger z masłem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Mięso do burgerów
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Burger z masłem orzechowymBurger z masłem orzechowym

Wymieszaj mięso z pieprzem, musztardą, cebulą i pokruszonymi orzeszkami.