Burger z kremem orzechowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burger z kremem orzechowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
57 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

58 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 łyżeczki

40 gramów

80 gramów

2 łyżeczki

2 łyżeczki

2 sztuki

4 sztuki

4 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj mięso z pieprzem, musztardą, cebulą i pokruszonymi orzeszkami.

Krok 2

Uformuj kotlety i smaż na grillu, bądź patelni

Krok 3

Posmaruj kromki pieczywa, które będą na dole burgera kremem orzechowym, a te których użyjesz na górze - majonezem Hellmann‘s.

Krok 4

Pokrój ogórki i złóż burgera.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burger z kremem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burger z kremem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burger z kremem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burger z kremem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burger z kremem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burger z kremem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burger z kremem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burger z kremem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Burger z kremem orzechowymBurger z kremem orzechowym

Wymieszaj mięso z pieprzem, musztardą, cebulą i pokruszonymi orzeszkami.