Składniki
250 gramów
2 łyżeczki
40 gramów
80 gramów
2 łyżeczki
2 łyżeczki
2 sztuki
4 sztuki
4 sztuki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj mięso z pieprzem, musztardą, cebulą i pokruszonymi orzeszkami.
Krok 2
Uformuj kotlety i smaż na grillu, bądź patelni
Krok 3
Posmaruj kromki pieczywa, które będą na dole burgera masłem orzechowym, a te których użyjesz na górze - majonezem Hellmann‘s.
Krok 4
Pokrój ogórki i złóż burgera.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej