Chili con carne z kurczakiem – przepis z piersią | Przepisy.pl pixel

Chili con carne z kurczaka

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

56

heart
1771 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1239 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2046 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

120 gramów

100 gramów

200 gramów

1 sztuka

2 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na patelni.

Chili con carne z kurczaka   - Krok 1

Krok 2

Mięso pokrój w paseczki i dodaj do cebuli. Smaż wszystko, aż będzie lekko rumiane.

Chili con carne z kurczaka   - Krok 2

Krok 3

Fasolę oraz kukurydzę odcedź i przepłucz wodą. Pomidory posiekaj i wraz z sokiem oraz warzywami dodaj do mięsa.

Chili con carne z kurczaka   - Krok 3

Krok 4

Fix wymieszaj z 300 ml wody i wlej na patelnię. Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj 8 minut. Danie będzie jeszcze lepiej smakować, jeśli przed podaniem posypiesz je startym serem mozzarella.

Chili con carne z kurczaka   - Krok 4
10

Opinie o przepisie

  • beti olszewska

    beti olszewska , 19.08.2017

    przepyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Ślaska

    Elżbieta Ślaska , 25.11.2016

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ania Jacek Pałaszyńscy

    Ania Jacek Pałaszyńscy , 24.11.2016

    Jak poczuje na 3 piętrze wpadnę na degustację. . .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Manuela Krüger

    Manuela Krüger , 24.11.2016

    Pysznie wygląda,spróbuję zrobić.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lilla Noga

    Lilla Noga , 13.11.2016

    Polacy nie gęsi też swój język mają ( con carne to we Włoszech

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Rafi Rosiak

    Rafi Rosiak , 26.09.2015

    rewelacja !! ☺

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Klaudia Cebula

    Klaudia Cebula , 20.06.2015

    mniam :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa “Ewa129” Jung

    Ewa “Ewa129” Jung , 19.06.2015

    pyszne*-:-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • aneta bedkowska

    aneta bedkowska , 19.06.2015

    Bardzo pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Leszek Dzikowski

    Leszek Dzikowski , 18.06.2015

    pychota :)!!!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chili con carne z kurczaka   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chili con carne z kurczaka   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chili con carne z kurczaka   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chili con carne z kurczaka   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chili con carne z kurczaka   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chili con carne z kurczaka   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chili con carne z kurczaka   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chili con carne z kurczaka   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chili con carne z kurczaka  Chili con carne z kurczaka

Jeśli jesteś wielbicielem klasycznego chili con carne, wypróbuj również nasz pomysł na chili con carne z kurczaka. W tym przepisie mięso mielone wieprzowo-wołowe zastąpiliśmy delikatnym mięsem kurczaka. Potraktuj codzienne gotowanie jako pretekst do próbowania nowych receptur. Chili con carne z kurczakiem zachęci cię do dalszych poszukiwań i eksperymentów.

Dla kogo?

Masz ochotę na posiłek w stylu meksykańskim, ale nie masz mięsa mielonego? Chili con carne drobiowe przyjdzie w takiej sytuacji z pomocą. Dzięki przepisowi uświadomisz sobie, że lepiej wykorzystywać zgromadzone już zapasy jedzenia niż kolejny raz biec na zakupy.

Na jaką okazję?

Gdy planujesz przyjęcie, to chili con carne z kurczaka będzie znakomitym wyborem na danie główne. Bez trudu przygotujesz większą porcję, by móc zaproponować biesiadnikom dokładki.

Czy wiesz, że?

Kurczaka con carne możesz ugotować rano lub nawet dzień wcześniej i odgrzać już po przyjściu gości. Dzięki temu zachwycisz wszystkich smakiem oraz swoją pomysłowością i unikniesz stresu, że nie zdążysz przygotować wszystkiego na czas. Same plusy!

Dla urozmaicenia:

Do podania potrawy wykorzystaj nachos lub placki tortilli. Drobiowe chili con carne możesz podać także na ryżu. Jeżeli gotowego kurczaka chili con carne posypiesz już na talerzu startym serem żółtym lub mozzarellą i chwilę podpieczesz w piekarniku, to dodatkowe doznania smakowe masz gwarantowane.