Ciacho z ciepłymi lodami

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

4 sztuki

0.75 szklanki

1 łyżeczka

0.5 szklanki

1 łyżka

0.25 szklanki

dodatki:

1 słoik

32 sztuki

1 opakowanie

masa:

0.5 kilograma

750 mililitrów

4 łyżki

3 opakowania

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i po jednym żółtku.

Krok 2

Pianę delikatnie połączyć z przesianymi mąkami, proszkiem do pieczenia i olejem.

Krok 3

Upiec biszkopt na blasze o wielkości 34x24 cm.

Krok 4

Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody i wystudzić do lekkiego stężenia.

Krok 5

Śmietanę ubić, dodać cukier puder, ser po łyżce dodawać do śmietany, a na końcu dodać galaretki.

Krok 6

Biszkopt posmarować dżemem, na to ułożyć ciepłe lody i zalać je masą śmietanowo-serową. Posypać startą czekoladą. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej