Ciacho z ciepłymi lodami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

4 sztuki

0.5 szklanki

0.25 szklanki

0.75 szklanki

1 łyżeczka

1 łyżka

masa:

3 opakowania

750 mililitrów

4 łyżki

0.5 kilograma

dodatki:

1 słoik

1 opakowanie

32 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i po jednym żółtku.

Krok 2

Pianę delikatnie połączyć z przesianymi mąkami, proszkiem do pieczenia i olejem.

Krok 3

Upiec biszkopt na blasze o wielkości 34x24 cm.

Krok 4

Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody i wystudzić do lekkiego stężenia.

Krok 5

Śmietanę ubić, dodać cukier puder, ser po łyżce dodawać do śmietany, a na końcu dodać galaretki.

Krok 6

Biszkopt posmarować dżemem, na to ułożyć ciepłe lody i zalać je masą śmietanowo-serową. Posypać startą czekoladą. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciacho z ciepłymi lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciacho z ciepłymi lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciacho z ciepłymi lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciacho z ciepłymi lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciacho z ciepłymi lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciacho z ciepłymi lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciacho z ciepłymi lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej