Ciasto czekoladowo-orzechowe

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

340 gramów

4 sztuki

2 łyżeczki

240 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nagrzać piekarnik do 200 C. Stopić czekoladę w kąpieli wodnej - ostudzić. Stopić Kasię - ostudzić.

Krok 2

Ubić jajka z cukrem. Do masy dodać Kasię i czekoladę. Posiekać orzechy, dodać je do masy i dobrze wymieszać .Pomieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Powoli dodawać do masy, tak aby nie zrobiły się grudki.

Krok 3

Przygotować formę do pieczenia 30x40. Przełożyć ciasto. Piec pośrodku piekarnika około 25 min. Nie powinno wyschnąć w środku! Ostudzić. Wylać polewę.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej