Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem
łatwe
1457 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
250 gramów
1 sztuka
50 mililitrów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Nagrzej piekarnik do 220°C. Rozmroź szpinak i dobrze odciśnij. Pokrój drobno czosnek. Wymieszaj szpinak ze śmietanką, Fixem Makaron kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr, czosnkiem i oregano. Doprowadź do wrzenia, gotuj przez 5 min.

Krok 2
Pokrój ciasto na kwadraty ok 8 cm.

Krok 3
Połóż nadzienie szpinakowe i złóż tak, by powstały trójkąty. Dobrze połącz brzegi ciasta. Użyj wody lub białka jajka, jeżeli to konieczne.

Krok 4
Piecz przez 20 min na złoto.


Dobra rada:
Przygotuj szpinakowe pierożki z dodatkiem tartego sera np. z mozzarellą lub parmezanem. Aby pierożki były błyszczące posmaruj ciasto lekko ubitym jajkiem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem
Chcesz poznać recepturę na pyszną przekąskę, której przygotowanie zajmie Ci jedyne 40 minut? Dobrze trafiłeś, ponieważ przychodzimy z pomysłem na pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem! Te chrupkie i miękkie trójkąty wypełnione warzywnym farszem zachwycają licznymi walorami, o czym już teraz możesz się przekonać. Smacznego!
Dla kogo?
Pierogi z ciasta francuskiego sprawdzą się w menu osób lubiących szybkie i proste rozwiązania w kuchni. Nie potrzebujesz specjalnych umiejętności, by przyrządzić naszą recepturę. Podążaj za wskazówkami, a uzyskasz najlepsze rezultaty, które zrobią z Ciebie doskonałego kucharza!
Na jaką okazję?
Impreza ze znajomymi lub przyjęcie urodzinowe to idealna okazja do tego, by pierożki ze szpinakiem z ciasta francuskiego pojawiły się na stole. Uważaj, przekąska jest tak smaczna, że szybko może zniknąć z talerzy. Rozważ zrobienie większej porcji.
Czy wiesz, że?
Przygotowanie naszej receptury jest niezwykle proste, ponieważ do przekąski możesz użyć gotowego ciasta francuskiego. Pokrój je na kwadraty, wypełnij farszem i złóż w kształcie trójkąta. Później piecz pierożki z ciasta francuskiego przez 20 minut i gotowe! Serwuj przekąskę, gdy tylko najdzie Cię ochota.
Dla urozmaicenia:
Do farszu na pierożki możesz dodatkowo dorzucić ser mozzarella lub suszone pomidory. A może masz inne składniki, które będą pasować do receptury? Śmiało zmodyfikuj listę składników i dodaj je do farszu, dzięki czemu zyska on nowe oblicze. Smacznego!



































