Ciasto Krysi

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

3

17 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

4 sztuki

0.5 szklanki

2 łyżeczki

5 łyżek

0.5 szklanki

krem:

1 opakowanie

masa:

2 opakowania

1 łyżka

1 kilogram

polewa:

2 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt robimy tradycyjnie.

Krok 2

Masa: Jabłka zetrzeć na tarce (grube oczka), wrzucić do garnka, dodać wodę i 2 suche galaretki. Wszystko razem gotować przez około 15 minut. Ostudzić.

Krok 3

Krem: Ugotować budyń z 1 szklanką cukru i ostudzić. Po ostudzeniu zmiksować z kostką Kasi.

Krok 4

Polewa: Wszystko wrzucić do garnka i na małym ogniu mieszać, aż do uzyskania efektu polewy.

Krok 5

Na gotowy biszkopt nakładamy ostudzoną wcześniej masę, na masę krem i na krem polewę też delikatnie ostudzoną.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej