Ciasto Krysi

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

17 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

4 sztuki

0.75 szklanki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

2 łyżeczki

masa:

1 kilogram

2 opakowania

0.5 szklanki

krem:

1 opakowanie

1 szklanka

1 opakowanie

polewa:

0.5 opakowania

5 łyżek

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt robimy tradycyjnie.

Krok 2

Masa: Jabłka zetrzeć na tarce (grube oczka), wrzucić do garnka, dodać wodę i 2 suche galaretki. Wszystko razem gotować przez około 15 minut. Ostudzić.

Krok 3

Krem: Ugotować budyń z 1 szklanką cukru i ostudzić. Po ostudzeniu zmiksować z kostką Kasi.

Krok 4

Polewa: Wszystko wrzucić do garnka i na małym ogniu mieszać, aż do uzyskania efektu polewy.

Krok 5

Na gotowy biszkopt nakładamy ostudzoną wcześniej masę, na masę krem i na krem polewę też delikatnie ostudzoną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto Krysi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto Krysi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto Krysi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto Krysi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto Krysi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto Krysi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto Krysi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej