Ciasto Księżycowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

8 łyżek

4 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

0.5 szklanki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

0.5 szklanki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z jabłek wydrążyć środki.

Krok 2

Do każdego jabłka włożyć łyżkę dżemu lub powideł.

Krok 3

Ułożyć jabłka jedno obok drugiego w niezbyt dużej, wysmarowanej Kasią blaszce.

Krok 4

Jabłka powinny być od siebie oddalone.

Krok 5

Jajka utrzeć z cukrem na puszysta masę.

Krok 6

Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia, olej i cynamon.

Krok 7

Ciastem zalać jabłka.

Krok 8

Po upieczeniu jabłecznik należy pokroić tak, aby w każdej porcji było jedno całe jabłko.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto Księżycowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto Księżycowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto Księżycowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto Księżycowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto Księżycowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto Księżycowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto Księżycowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej