Ciasto migdałowe z wiśniami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

319

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

250 gramów

4 sztuki

150 gramów

200 gramów

200 gramów

3 łyżeczki

80 mililitrów

250 gramów

kruszonka:

1 łyżeczka

5 łyżek

70 gramów

0.5 szklanki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki powinny być temperatury pokojowej. Mąkę przesiać. Wszystkie składniki na ciasto, oprócz wiśni, zmiksować (nie ma znaczenia kolejność, białek nie oddzielać od żółtek).

Krok 2

Miksować bardzo długo, aż masa zmieni kolor na jaśniejszy. Na koniec wmieszać wiśnie. Formę okrągłą o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Do niej wyłożyć ciasto (będzie gęste, wyrównać). Posypać kruszonką.

Krok 3

Kruszonka: wszystkie składniki umieścić w naczyniu i wyrobić palcami na kruszonkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto migdałowe z wiśniami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto migdałowe z wiśniami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto migdałowe z wiśniami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto migdałowe z wiśniami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto migdałowe z wiśniami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto migdałowe z wiśniami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto migdałowe z wiśniami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej