Ciasto z boczkiem do piwa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto z boczkiem do piwa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
118 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 opakowanie

100 gramów

3 łyżki

1 łyżeczka

3 sztuki

200 mililitrów

2 łyżki

50 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużej misce wymieszaj wszystkie suche składniki – Fix Knorr, polentę, mąkę, proszek do pieczenia oraz przyprawy.

Krok 2

W drugiej misce ubij lekko jajka, dodaj do nich mleko, oliwę i śmietanę.

Krok 3

Połącz suche składniki z mokrymi. Dodaj pokrojony w mniejsze kawałki boczek i wymieszaj.

Krok 4

Formę do pieczenia wyłóż pergaminem i posmaruj tłuszczem. Następnie przełóż do niej masę. Blaszkę wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i piecz ok. 30-35 minut. Po wystudzeniu odwróć blaszkę do góry dnem na desce do krojenia. Ciasto pokrój w kwadraty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z boczkiem do piwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z boczkiem do piwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z boczkiem do piwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z boczkiem do piwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z boczkiem do piwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z boczkiem do piwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z boczkiem do piwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto z boczkiem do piwa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej