Ciasto z boczkiem do piwa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto z boczkiem do piwa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

118 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 opakowanie

100 gramów

3 łyżki

1 łyżeczka

3 sztuki

200 mililitrów

2 łyżki

50 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużej misce wymieszaj wszystkie suche składniki – Fix Knorr, polentę, mąkę, proszek do pieczenia oraz przyprawy.

Krok 2

W drugiej misce ubij lekko jajka, dodaj do nich mleko, oliwę i śmietanę.

Krok 3

Połącz suche składniki z mokrymi. Dodaj pokrojony w mniejsze kawałki boczek i wymieszaj.

Krok 4

Formę do pieczenia wyłóż pergaminem i posmaruj tłuszczem. Następnie przełóż do niej masę. Blaszkę wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i piecz ok. 30-35 minut. Po wystudzeniu odwróć blaszkę do góry dnem na desce do krojenia. Ciasto pokrój w kwadraty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z boczkiem do piwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z boczkiem do piwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z boczkiem do piwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z boczkiem do piwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z boczkiem do piwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z boczkiem do piwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z boczkiem do piwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto z boczkiem do piwa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej