
Składniki
1 szklanka
1 opakowanie
100 gramów
3 łyżki
1 łyżeczka
3 sztuki
200 mililitrów
2 łyżki
50 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W dużej misce wymieszaj wszystkie suche składniki – Fix Knorr, polentę, mąkę, proszek do pieczenia oraz przyprawy.
Krok 2
W drugiej misce ubij lekko jajka, dodaj do nich mleko, oliwę i śmietanę.
Krok 3
Połącz suche składniki z mokrymi. Dodaj pokrojony w mniejsze kawałki boczek i wymieszaj.
Krok 4
Formę do pieczenia wyłóż pergaminem i posmaruj tłuszczem. Następnie przełóż do niej masę. Blaszkę wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i piecz ok. 30-35 minut. Po wystudzeniu odwróć blaszkę do góry dnem na desce do krojenia. Ciasto pokrój w kwadraty.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej