Ciasto z boczkiem do piwa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto z boczkiem do piwa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
118 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 opakowanie

100 gramów

3 łyżki

1 łyżeczka

3 sztuki

200 mililitrów

2 łyżki

50 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużej misce wymieszaj wszystkie suche składniki – Fix Knorr, polentę, mąkę, proszek do pieczenia oraz przyprawy.

Krok 2

W drugiej misce ubij lekko jajka, dodaj do nich mleko, oliwę i śmietanę.

Krok 3

Połącz suche składniki z mokrymi. Dodaj pokrojony w mniejsze kawałki boczek i wymieszaj.

Krok 4

Formę do pieczenia wyłóż pergaminem i posmaruj tłuszczem. Następnie przełóż do niej masę. Blaszkę wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i piecz ok. 30-35 minut. Po wystudzeniu odwróć blaszkę do góry dnem na desce do krojenia. Ciasto pokrój w kwadraty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z boczkiem do piwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z boczkiem do piwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z boczkiem do piwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z boczkiem do piwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z boczkiem do piwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z boczkiem do piwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z boczkiem do piwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto z boczkiem do piwa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej