Ciasto z kremem pomarańczowym...

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2 sztuki

masa budyniowa:

1 opakowanie

2 sztuki

2 opakowania

2 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

lukier:

1 sztuka

1

wierzch:

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upiec 2 biszkopty jasne według własnego przepisu.

Krok 2

Wycisnąć sok z 2 pomarańczy, wlać do garnka dodając 1 szklankę wody, 1szklankę cukru i kostkę Kasi. Wstawić na lekki ogień, żeby Kasia się rozpuściła, nie doprowadzając do zagotowania.

Krok 3

2 jajka połączyć z 2 budyniami i dobrze wymieszać.

Krok 4

Wlać do garnka, cały czas mieszając doprowadzić do masy budyniowej.

Krok 5

Letnią masę wylać na biszkopt i przykryć drugim biszkoptem.

Krok 6

Na wierzch zrobić lukier z pomarańczy i cukru pudru. Polać ciasto, można posypać wiórkami kokosowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z kremem pomarańczowym... - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z kremem pomarańczowym... - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z kremem pomarańczowym... - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z kremem pomarańczowym... - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z kremem pomarańczowym... - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z kremem pomarańczowym... - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z kremem pomarańczowym... - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej