Ciasto z tartymi antonówkami i czekoladą

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

3 szklanki

4 sztuki

2 łyżki

0.5 szklanki

1 łyżeczka

1 opakowanie

masa jabłkowa:

7 sztuk

0.75 szklanki

1 łyżka

piana:

4 sztuki

1 szczypta

0.25 szklanki

1 opakowanie

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na pół, z drugiej połowy zrobić kulki i podmrozić w zamrażarce.

Krok 2

Blaszkę o wymiarach 24x28 cm wysmarować Kasią, posypać lekko mąką, wyłożyć ciasto, nakłuć widelcem.

Krok 3

Obrane antonówki zetrzeć na tarce na grubych oczkach, posypać cukrem i cynamonem, wycisnąć, ułożyć na cieście.

Krok 4

Ubić zimne białka z odrobiną soli, pod koniec dodać cukier, dalej ubijać, na końcu dodać budyń czekoladowy wymieszany z czekoladą w proszku.

Krok 5

Wyłożyć pianę na jabłka, zetrzeć podmrożone ciasto.

Krok 6

Piec w 180 st. C około 50-60 min. Wystudzone można posypać cukrem pudrem. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z tartymi antonówkami i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z tartymi antonówkami i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z tartymi antonówkami i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z tartymi antonówkami i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z tartymi antonówkami i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z tartymi antonówkami i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z tartymi antonówkami i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej