Ciasto z tartymi antonówkami i czekoladą

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

3 szklanki

4 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

0.5 szklanki

1 łyżeczka

1 opakowanie

masa jabłkowa:

7 sztuk

0.75 szklanki

1 łyżka

piana:

4 sztuki

1 szczypta

0.25 szklanki

1 opakowanie

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na pół, z drugiej połowy zrobić kulki i podmrozić w zamrażarce.

Krok 2

Blaszkę o wymiarach 24x28 cm wysmarować Kasią, posypać lekko mąką, wyłożyć ciasto, nakłuć widelcem.

Krok 3

Obrane antonówki zetrzeć na tarce na grubych oczkach, posypać cukrem i cynamonem, wycisnąć, ułożyć na cieście.

Krok 4

Ubić zimne białka z odrobiną soli, pod koniec dodać cukier, dalej ubijać, na końcu dodać budyń czekoladowy wymieszany z czekoladą w proszku.

Krok 5

Wyłożyć pianę na jabłka, zetrzeć podmrożone ciasto.

Krok 6

Piec w 180 st. C około 50-60 min. Wystudzone można posypać cukrem pudrem. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z tartymi antonówkami i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z tartymi antonówkami i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z tartymi antonówkami i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z tartymi antonówkami i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z tartymi antonówkami i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z tartymi antonówkami i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z tartymi antonówkami i czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szarlotka
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej