Cukinie pod serową pierzynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukinie pod serową pierzynką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

null

null

4 sztuki

null

50 gramów

3 sztuki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opłucz cukinie i przekrój na równe połówki.

Krok 2

Ostrożnie wydrążasz środki z cukinii, usuń pestki i pokrój w średniej wielkości kosteczkę.

Krok 3

Cebulkę, pieczarki, wędlinę pokrój w kostkę. Dodaj do cukinii i podsmaż na patelni, dopraw ziołami.

Krok 4

Nałóż farsz do "miseczek" z cukinii i posyp grubo startym żółtym serem. Zapiekaj w piekarniku do momentu aż rozpuści się ser.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinie pod serową pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinie pod serową pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinie pod serową pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinie pod serową pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinie pod serową pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinie pod serową pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinie pod serową pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukinie pod serową pierzynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej