Cukinie pod serową pierzynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukinie pod serową pierzynką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

null

null

4 sztuki

null

50 gramów

3 sztuki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opłucz cukinie i przekrój na równe połówki.

Krok 2

Ostrożnie wydrążasz środki z cukinii, usuń pestki i pokrój w średniej wielkości kosteczkę.

Krok 3

Cebulkę, pieczarki, wędlinę pokrój w kostkę. Dodaj do cukinii i podsmaż na patelni, dopraw ziołami.

Krok 4

Nałóż farsz do "miseczek" z cukinii i posyp grubo startym żółtym serem. Zapiekaj w piekarniku do momentu aż rozpuści się ser.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinie pod serową pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinie pod serową pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinie pod serową pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinie pod serową pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinie pod serową pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinie pod serową pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinie pod serową pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukinie pod serową pierzynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej