
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
null
null
4 sztuki
null
50 gramów
3 sztuki
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Opłucz cukinie i przekrój na równe połówki.
Krok 2
Ostrożnie wydrążasz środki z cukinii, usuń pestki i pokrój w średniej wielkości kosteczkę.
Krok 3
Cebulkę, pieczarki, wędlinę pokrój w kostkę. Dodaj do cukinii i podsmaż na patelni, dopraw ziołami.
Krok 4
Nałóż farsz do "miseczek" z cukinii i posyp grubo startym żółtym serem. Zapiekaj w piekarniku do momentu aż rozpuści się ser.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej