
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
null
null
4 sztuki
null
50 gramów
3 sztuki
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Opłucz cukinie i przekrój na równe połówki.
Krok 2
Ostrożnie wydrążasz środki z cukinii, usuń pestki i pokrój w średniej wielkości kosteczkę.
Krok 3
Cebulkę, pieczarki, wędlinę pokrój w kostkę. Dodaj do cukinii i podsmaż na patelni, dopraw ziołami.
Krok 4
Nałóż farsz do "miseczek" z cukinii i posyp grubo startym żółtym serem. Zapiekaj w piekarniku do momentu aż rozpuści się ser.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej



























