Cukinie pod serową pierzynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukinie pod serową pierzynką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

null

null

4 sztuki

null

50 gramów

3 sztuki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opłucz cukinie i przekrój na równe połówki.

Krok 2

Ostrożnie wydrążasz środki z cukinii, usuń pestki i pokrój w średniej wielkości kosteczkę.

Krok 3

Cebulkę, pieczarki, wędlinę pokrój w kostkę. Dodaj do cukinii i podsmaż na patelni, dopraw ziołami.

Krok 4

Nałóż farsz do "miseczek" z cukinii i posyp grubo startym żółtym serem. Zapiekaj w piekarniku do momentu aż rozpuści się ser.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinie pod serową pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinie pod serową pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinie pod serową pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinie pod serową pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinie pod serową pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinie pod serową pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinie pod serową pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukinie pod serową pierzynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej