
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
null
null
4 sztuki
null
50 gramów
3 sztuki
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Opłucz cukinie i przekrój na równe połówki.
Krok 2
Ostrożnie wydrążasz środki z cukinii, usuń pestki i pokrój w średniej wielkości kosteczkę.
Krok 3
Cebulkę, pieczarki, wędlinę pokrój w kostkę. Dodaj do cukinii i podsmaż na patelni, dopraw ziołami.
Krok 4
Nałóż farsz do "miseczek" z cukinii i posyp grubo startym żółtym serem. Zapiekaj w piekarniku do momentu aż rozpuści się ser.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej