Czekoladowy Bananowiec

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

58 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

4 sztuki

4 łyżki

4 łyżki

1 łyżeczka

nadzienie:

875 mililitrów

4 łyżki

2 łyżki

4 łyżeczki

4 sztuki

polewa:

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

BISZKOPT: Ubić białka z cukrem, dodać żółtka, a na końcu mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Wymieszać i upiec

Krok 2

NADZIENIE CZEKOLADOWE: Do garnka wlać śmietanę, wsypać cukier i kakao.

Krok 3

Gotować 2 minuty. Ostudzić i wstawić na całą noc do lodówki.

Krok 4

Banany obrać, przekroić wzdłuż i ułożyć na cieście.

Krok 5

Zimną śmietanę czekoladową ubić, dodać żelatynę i przełożyć ciasto.

Krok 6

Polewę roztopić i udekorować.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowy Bananowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowy Bananowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowy Bananowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowy Bananowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowy Bananowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowy Bananowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowy Bananowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej