Zapiekanka z kurczakiem i warzywami – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatna zapiekanka z kurczakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

null

null

1 szklanka

150 gramów

4 opakowania

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i potnij w kostkę, podsmaż na rozgrzanym tłuszczu razem z posiekaną cebulką.

Krok 2

Dodaj paprykę, podlej odrobiną bulionu Knorr i duś aż składniki będą miękkie, wymieszaj z osączoną z zalewy kukurydzą. Dopraw do smaku.

Krok 3

Ryż ugotuj, odcedź i wymieszaj z mięsem i warzywami, przełóż do żaroodpornej formy do zapiekania, oprósz startym serem.

Krok 4

Zapiecz w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatna zapiekanka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatna zapiekanka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatna zapiekanka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatna zapiekanka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatna zapiekanka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatna zapiekanka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatna zapiekanka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatna zapiekanka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej