Składniki
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
null
null
1 szklanka
150 gramów
4 opakowania
1 łyżka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, osusz i potnij w kostkę, podsmaż na rozgrzanym tłuszczu razem z posiekaną cebulką.
Krok 2
Dodaj paprykę, podlej odrobiną bulionu Knorr i duś aż składniki będą miękkie, wymieszaj z osączoną z zalewy kukurydzą. Dopraw do smaku.
Krok 3
Ryż ugotuj, odcedź i wymieszaj z mięsem i warzywami, przełóż do żaroodpornej formy do zapiekania, oprósz startym serem.
Krok 4
Zapiecz w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej