Zapiekanka z kurczakiem i warzywami – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatna zapiekanka z kurczakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

null

null

1 szklanka

150 gramów

4 opakowania

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i potnij w kostkę, podsmaż na rozgrzanym tłuszczu razem z posiekaną cebulką.

Krok 2

Dodaj paprykę, podlej odrobiną bulionu Knorr i duś aż składniki będą miękkie, wymieszaj z osączoną z zalewy kukurydzą. Dopraw do smaku.

Krok 3

Ryż ugotuj, odcedź i wymieszaj z mięsem i warzywami, przełóż do żaroodpornej formy do zapiekania, oprósz startym serem.

Krok 4

Zapiecz w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatna zapiekanka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatna zapiekanka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatna zapiekanka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatna zapiekanka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatna zapiekanka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatna zapiekanka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatna zapiekanka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatna zapiekanka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Papryka w cieście
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej