Zapiekanka z kurczakiem i warzywami – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatna zapiekanka z kurczakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

null

null

1 szklanka

150 gramów

4 opakowania

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i potnij w kostkę, podsmaż na rozgrzanym tłuszczu razem z posiekaną cebulką.

Krok 2

Dodaj paprykę, podlej odrobiną bulionu Knorr i duś aż składniki będą miękkie, wymieszaj z osączoną z zalewy kukurydzą. Dopraw do smaku.

Krok 3

Ryż ugotuj, odcedź i wymieszaj z mięsem i warzywami, przełóż do żaroodpornej formy do zapiekania, oprósz startym serem.

Krok 4

Zapiecz w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatna zapiekanka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatna zapiekanka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatna zapiekanka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatna zapiekanka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatna zapiekanka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatna zapiekanka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatna zapiekanka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatna zapiekanka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej