Składniki
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
null
null
1 szklanka
150 gramów
4 opakowania
1 łyżka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, osusz i potnij w kostkę, podsmaż na rozgrzanym tłuszczu razem z posiekaną cebulką.
Krok 2
Dodaj paprykę, podlej odrobiną bulionu Knorr i duś aż składniki będą miękkie, wymieszaj z osączoną z zalewy kukurydzą. Dopraw do smaku.
Krok 3
Ryż ugotuj, odcedź i wymieszaj z mięsem i warzywami, przełóż do żaroodpornej formy do zapiekania, oprósz startym serem.
Krok 4
Zapiecz w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.
Czytaj więcejJesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.
Czytaj więcej