Składniki
2 sztuki
0.5 szklanki
6 sztuk
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory oraz paprykę po oczyszczeniu pokrój w kostkę.
Krok 2
Do miski wbij jajka, dolej do nich mleko, dodaj skruszoną Mini kostkę Pietruszka Knor, po czym całość wymieszaj.
Krok 3
Na rozgrzana patelnię z masłem* wylewaj stopniowo wymieszaną masę. Dodaj do niej warzywa, a następnie smaż kilka minut na małym ogniu. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej