
Składniki
2 sztuki
0.5 szklanki
6 sztuk
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory oraz paprykę po oczyszczeniu pokrój w kostkę.
Krok 2
Do miski wbij jajka, dolej do nich mleko, dodaj skruszoną Mini kostkę Pietruszka Knor, po czym całość wymieszaj.
Krok 3
Na rozgrzana patelnię z masłem* wylewaj stopniowo wymieszaną masę. Dodaj do niej warzywa, a następnie smaż kilka minut na małym ogniu. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej