Warzywny omlet przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywny omlet

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 szklanki

6 sztuk

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory oraz paprykę po oczyszczeniu pokrój w kostkę.

Krok 2

Do miski wbij jajka, dolej do nich mleko, dodaj skruszoną Mini kostkę Pietruszka Knor, po czym całość wymieszaj.

Krok 3

Na rozgrzana patelnię z masłem* wylewaj stopniowo wymieszaną masę. Dodaj do niej warzywa, a następnie smaż kilka minut na małym ogniu. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywny omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywny omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywny omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywny omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywny omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywny omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywny omlet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywny omlet - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Wegetariański gulasz
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej