Duszone ziemniaki z boczkiem wędzonym i suszonymi śliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone ziemniaki z boczkiem wędzonym i suszonymi śliwkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

1 sztuka

150 gramów

10 sztuk

2 sztuki

50 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szklankę wody zagotuj i rozprowadź w niej Rosół wołowy Knorr.

Krok 2

Słoninę, boczek i cebulę pokrój w kostkę. Przesmaż słoninę, dodaj do niej cebulę i boczek. Po przesmażeniu przełóż do rondla.

Krok 3

Dodaj pokrojone ziemniaki, suszone śliwki bez pestek, bulion i listek laurowy. Dopraw pieprzem, duś do miękkości na małym ogniu pod przykryciem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone ziemniaki z boczkiem wędzonym i suszonymi śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone ziemniaki z boczkiem wędzonym i suszonymi śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone ziemniaki z boczkiem wędzonym i suszonymi śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone ziemniaki z boczkiem wędzonym i suszonymi śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone ziemniaki z boczkiem wędzonym i suszonymi śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone ziemniaki z boczkiem wędzonym i suszonymi śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone ziemniaki z boczkiem wędzonym i suszonymi śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone ziemniaki z boczkiem wędzonym i suszonymi śliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej