Duszone ziemniaki z boczkiem wędzonym i suszonymi śliwkami
średnie
4 osoby zapisały

Składniki
10 sztuk
1 sztuka
150 gramów
10 sztuk
2 sztuki
50 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szklankę wody zagotuj i rozprowadź w niej Rosół wołowy Knorr.
Krok 2
Słoninę, boczek i cebulę pokrój w kostkę. Przesmaż słoninę, dodaj do niej cebulę i boczek. Po przesmażeniu przełóż do rondla.
Krok 3
Dodaj pokrojone ziemniaki, suszone śliwki bez pestek, bulion i listek laurowy. Dopraw pieprzem, duś do miękkości na małym ogniu pod przykryciem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej