Duszone ziemniaki z boczkiem wędzonym i suszonymi śliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone ziemniaki z boczkiem wędzonym i suszonymi śliwkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

1 sztuka

150 gramów

10 sztuk

2 sztuki

50 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szklankę wody zagotuj i rozprowadź w niej Rosół wołowy Knorr.

Krok 2

Słoninę, boczek i cebulę pokrój w kostkę. Przesmaż słoninę, dodaj do niej cebulę i boczek. Po przesmażeniu przełóż do rondla.

Krok 3

Dodaj pokrojone ziemniaki, suszone śliwki bez pestek, bulion i listek laurowy. Dopraw pieprzem, duś do miękkości na małym ogniu pod przykryciem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone ziemniaki z boczkiem wędzonym i suszonymi śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone ziemniaki z boczkiem wędzonym i suszonymi śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone ziemniaki z boczkiem wędzonym i suszonymi śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone ziemniaki z boczkiem wędzonym i suszonymi śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone ziemniaki z boczkiem wędzonym i suszonymi śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone ziemniaki z boczkiem wędzonym i suszonymi śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone ziemniaki z boczkiem wędzonym i suszonymi śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone ziemniaki z boczkiem wędzonym i suszonymi śliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sos czosnkowy z chilli
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej