Duszone ziemniaki z boczkiem wędzonym i suszonymi śliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone ziemniaki z boczkiem wędzonym i suszonymi śliwkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

1 sztuka

150 gramów

10 sztuk

2 sztuki

50 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szklankę wody zagotuj i rozprowadź w niej Rosół wołowy Knorr.

Krok 2

Słoninę, boczek i cebulę pokrój w kostkę. Przesmaż słoninę, dodaj do niej cebulę i boczek. Po przesmażeniu przełóż do rondla.

Krok 3

Dodaj pokrojone ziemniaki, suszone śliwki bez pestek, bulion i listek laurowy. Dopraw pieprzem, duś do miękkości na małym ogniu pod przykryciem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone ziemniaki z boczkiem wędzonym i suszonymi śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone ziemniaki z boczkiem wędzonym i suszonymi śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone ziemniaki z boczkiem wędzonym i suszonymi śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone ziemniaki z boczkiem wędzonym i suszonymi śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone ziemniaki z boczkiem wędzonym i suszonymi śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone ziemniaki z boczkiem wędzonym i suszonymi śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone ziemniaki z boczkiem wędzonym i suszonymi śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone ziemniaki z boczkiem wędzonym i suszonymi śliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej