Duszone ziemniaki z fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone ziemniaki z fasolą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

750 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach na półmiękko. Po schłodzeniu obierz je i pokrój w kostkę. Fasolę odsącz z nalewy. Cebulę posiekaj.

Krok 2

Na oliwie zeszklij cebulę, dodaj ziemniaki i fasolę. Przesmaż.

Krok 3

Dodaj śmietanę, drobno posiekaną i zeszkloną cebulę, przecier pomidorowy.

Krok 4

Wlej Sos w słoiku Śmietanowo - Pomidorowy Knorr i duś kilka minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone ziemniaki z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone ziemniaki z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone ziemniaki z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone ziemniaki z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone ziemniaki z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone ziemniaki z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone ziemniaki z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone ziemniaki z fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Chińskie pierożki Dim Sum
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

trudne

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej