Duszone ziemniaki z fasolą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

76

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

750 gramów

1 opakowanie

null opakowań

2 sztuki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Na oliwie zeszklij cebulę, dodaj ziemniaki i fasolę. Przesmaż.

Krok 3

Dodaj śmietanę, drobno posiekaną i zeszkloną cebulę, przecier pomidorowy.

Krok 4

Wlej Sos w słoiku Śmietanowo - Pomidorowy Knorr i duś kilka minut.

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach na półmiękko. Po schłodzeniu obierz je i pokrój w kostkę. Fasolę odsącz z nalewy. Cebulę posiekaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone ziemniaki z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone ziemniaki z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone ziemniaki z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone ziemniaki z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone ziemniaki z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone ziemniaki z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone ziemniaki z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Ciasto biszkoptowe
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej