
Składniki
750 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach na półmiękko. Po schłodzeniu obierz je i pokrój w kostkę. Fasolę odsącz z nalewy. Cebulę posiekaj.
Krok 2
Na oliwie zeszklij cebulę, dodaj ziemniaki i fasolę. Przesmaż.
Krok 3
Dodaj śmietanę, drobno posiekaną i zeszkloną cebulę, przecier pomidorowy.
Krok 4
Wlej Sos w słoiku Śmietanowo - Pomidorowy Knorr i duś kilka minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos śmietanowo-paprykowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej