
Składniki
750 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach na półmiękko. Po schłodzeniu obierz je i pokrój w kostkę. Fasolę odsącz z nalewy. Cebulę posiekaj.
Krok 2
Na oliwie zeszklij cebulę, dodaj ziemniaki i fasolę. Przesmaż.
Krok 3
Dodaj śmietanę, drobno posiekaną i zeszkloną cebulę, przecier pomidorowy.
Krok 4
Wlej Sos w słoiku Śmietanowo - Pomidorowy Knorr i duś kilka minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Sos śmietanowo-paprykowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej