Duszone ziemniaki z fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone ziemniaki z fasolą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

750 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach na półmiękko. Po schłodzeniu obierz je i pokrój w kostkę. Fasolę odsącz z nalewy. Cebulę posiekaj.

Krok 2

Na oliwie zeszklij cebulę, dodaj ziemniaki i fasolę. Przesmaż.

Krok 3

Dodaj śmietanę, drobno posiekaną i zeszkloną cebulę, przecier pomidorowy.

Krok 4

Wlej Sos w słoiku Śmietanowo - Pomidorowy Knorr i duś kilka minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone ziemniaki z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone ziemniaki z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone ziemniaki z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone ziemniaki z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone ziemniaki z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone ziemniaki z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone ziemniaki z fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone ziemniaki z fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Placuszki z ziemniaków
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej