Składniki
1 sztuka
1 łyżka
5 łyżek
200 gramów
6 sztuk
2 łyżki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Nafaszeruj przygotowane cannelloni i ułóż je w naczyniu do zapiekania.
Krok 2
Mięso podsmaż na maśle i włóż do cannelloni.
Krok 3
Na wierzch nałóż masło i posyp tartym serem. Wstaw do piekarnika na 20 minut.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej