Farsz ze szpinaku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Farsz ze szpinaku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

5 łyżek

200 gramów

6 sztuk

2 łyżki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nafaszeruj przygotowane cannelloni i ułóż je w naczyniu do zapiekania.

Krok 2

Mięso podsmaż na maśle i włóż do cannelloni.

Krok 3

Na wierzch nałóż masło i posyp tartym serem. Wstaw do piekarnika na 20 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Farsz ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Farsz ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Farsz ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Farsz ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Farsz ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Farsz ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Farsz ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Farsz ze szpinaku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej