
Składniki
150 gramów
1 sztuka
0.5 kilograma
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolkę szparagową oczyść i lekko obgotuj w osolonym wrzątku. Schłodź w zimnej wodzie.
Krok 2
W rondelku w połowie szklanki wody rozpuść kostkę Rosół szlachetny drobiowo-wołowy, po czym zdejmij z ognia. Cebulę pokrój na bardzo drobne kawałki.
Krok 3
Na patelni rozgrzej masło lub margarynę, zeszklij cebule i dodaj fasolkę szparagową oraz oliwki.
Krok 4
Po kilku minutach smażenia polej warzywa zagotowaną kostką rosołową. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej