Fasolka z oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasolka z oliwkami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę szparagową oczyść i lekko obgotuj w osolonym wrzątku. Schłodź w zimnej wodzie.

Krok 2

W rondelku w połowie szklanki wody rozpuść kostkę Rosół szlachetny drobiowo-wołowy, po czym zdejmij z ognia. Cebulę pokrój na bardzo drobne kawałki.

Krok 3

Na patelni rozgrzej masło lub margarynę, zeszklij cebule i dodaj fasolkę szparagową oraz oliwki.

Krok 4

Po kilku minutach smażenia polej warzywa zagotowaną kostką rosołową. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasolka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasolka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasolka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasolka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasolka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasolka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasolka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasolka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej