Fasolka z oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasolka z oliwkami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 sztuka

0.5 kilograma

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę szparagową oczyść i lekko obgotuj w osolonym wrzątku. Schłodź w zimnej wodzie.

Krok 2

W rondelku w połowie szklanki wody rozpuść kostkę Rosół szlachetny drobiowo-wołowy, po czym zdejmij z ognia. Cebulę pokrój na bardzo drobne kawałki.

Krok 3

Na patelni rozgrzej masło lub margarynę, zeszklij cebule i dodaj fasolkę szparagową oraz oliwki.

Krok 4

Po kilku minutach smażenia polej warzywa zagotowaną kostką rosołową. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasolka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasolka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasolka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasolka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasolka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasolka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasolka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasolka z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej