Faszerowana cebula przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowana cebula

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

0.5 pęczka

80 gramów

150 gramów

80 gramów

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z kostki Bulion na włoszczyźnie Knorr przygotuj rosół według przepisu.

Krok 2

Mięso pokrój w drobną kostkę.

Krok 3

Cebule obierz i odetnij z nich czapeczki. Blanszuj je w osolonym wrzątku, następnej zahartuj pod zimną wodą.

Krok 4

Wyjmij wnętrze każdej z cebuli, powinna zostać około półcentymetrowa ścianka.

Krok 5

Miąższ podsmaż na patelni, dodaj mięso, zalej bulionem, gotuj 5 minut.

Krok 6

Mięso i cebulę odsącz z bulionu, przepuść wraz z mozzarellą przez maszynkę do mięsa, dodaj do masy posiekane zioła i 3 łyżki startego parmezanu.

Krok 7

Powstałą masą nadziej cebule, posyp resztą parmezanu. Zapiekaj w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 min.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowana cebula - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowana cebula - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowana cebula - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowana cebula - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowana cebula - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowana cebula - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowana cebula - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowana cebula - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej