Składniki
4 sztuki
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
0.5 pęczka
80 gramów
150 gramów
80 gramów
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z kostki Bulion na włoszczyźnie Knorr przygotuj rosół według przepisu.
Krok 2
Mięso pokrój w drobną kostkę.
Krok 3
Cebule obierz i odetnij z nich czapeczki. Blanszuj je w osolonym wrzątku, następnej zahartuj pod zimną wodą.
Krok 4
Wyjmij wnętrze każdej z cebuli, powinna zostać około półcentymetrowa ścianka.
Krok 5
Miąższ podsmaż na patelni, dodaj mięso, zalej bulionem, gotuj 5 minut.
Krok 6
Mięso i cebulę odsącz z bulionu, przepuść wraz z mozzarellą przez maszynkę do mięsa, dodaj do masy posiekane zioła i 3 łyżki startego parmezanu.
Krok 7
Powstałą masą nadziej cebule, posyp resztą parmezanu. Zapiekaj w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 min.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej