Faszerowana cebula przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowana cebula

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

0.5 pęczka

80 gramów

150 gramów

80 gramów

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z kostki Bulion na włoszczyźnie Knorr przygotuj rosół według przepisu.

Krok 2

Mięso pokrój w drobną kostkę.

Krok 3

Cebule obierz i odetnij z nich czapeczki. Blanszuj je w osolonym wrzątku, następnej zahartuj pod zimną wodą.

Krok 4

Wyjmij wnętrze każdej z cebuli, powinna zostać około półcentymetrowa ścianka.

Krok 5

Miąższ podsmaż na patelni, dodaj mięso, zalej bulionem, gotuj 5 minut.

Krok 6

Mięso i cebulę odsącz z bulionu, przepuść wraz z mozzarellą przez maszynkę do mięsa, dodaj do masy posiekane zioła i 3 łyżki startego parmezanu.

Krok 7

Powstałą masą nadziej cebule, posyp resztą parmezanu. Zapiekaj w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 min.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowana cebula - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowana cebula - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowana cebula - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowana cebula - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowana cebula - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowana cebula - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowana cebula - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowana cebula - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka z awokado
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej