
Składniki
1 sztuka
15 dekagramów
15 dekagramów
1 sztuka
0.5 szklanki
2 łyżki
0.5 pęczka
7 łyżek
2 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sprawić umytego i osuszonego kurczaka obcinając kuperek i cienkie części skrzydełek.
Krok 2
Pieczarki drobno pokrojone usmażyć na rumiano na 2 łyżkach oleju.
Krok 3
Oczyszczoną wątróbkę usmażyć na 3 łyżkach oleju. Usmażoną wątróbkę rozetrzeć widelcem na miazgę.
Krok 4
Usiekać natkę pietruszki.
Krok 5
Przygotować farsz z wątróbki, pieczarek, natki pietruszki, jajka, bułki tartej i masła. Doprawić do smaku majerankiem, Delikatem w płynie w płynie, Delikatem moc koperku i pietruszki, rozkruszonymi Mini kostkami Pietruszka i Smażona cebulka. Wymieszać dobrze farsz.
Krok 6
Nadziać kurczaka. Zaszyć kurczaka tak by farsz nie wypadał w trakcie pieczenia.
Krok 7
Rozrobić Marynatę do kurczaka z 3 łyżkami oleju, 1 łyżką miodu, 2 łyżkami wody. Natrzeć kurczaka i zostawić na godzinę.
Krok 8
Ułożyć w szkle żaroodpornym lub rękawie do pieczenia. Wstawić do piekarnika. Nastawić temperaturę na 200* C i piec godzinę od ustawienia się temperatury.
Krok 9
Usunąć z kurczaka nici którym był zszyty i pokroić nożycami do drobiu na 4 ćwiartki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej