Faszerowane pieczarki z parmezanem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

86 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

6 sztuk

4 łyżki

0.5 opakowania

0

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki wytrzyj zwilżoną ściereczką. Usuń ogonki, a następnie krótko obsmaż kapelusze na patelni.

Krok 2

Zioła dokładnie posiekaj i wymieszaj z Ramą.

Krok 3

Pieczarki dopraw ulubionymi przyprawami do smaku.

Krok 4

Na każdy kapelusz nałóż łyżeczkę ziół z Ramą. Pieczarki podawaj z rukolą i tartym parmezanem, skropione octem balsamicznym.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej