Filety z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety z grilla

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

2 sztuki

2 szczypty

0.5 łyżeczki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie przyprawy łączymy w miseczce.

Krok 2

Umyte i wysuszone ręcznikiem papierowym mięso posypujemy przyprawami i wstawiamy do lodówki (najlepiej na całą noc).

Krok 3

Mięso grillujemy na małym żarze, na aluminiowej tacce od czasu do czasu obracając mięso (ok 30-40 minut).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kiszony kalafior
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej