
Składniki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
2 sztuki
2 szczypty
0.5 łyżeczki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie przyprawy łączymy w miseczce.
Krok 2
Umyte i wysuszone ręcznikiem papierowym mięso posypujemy przyprawami i wstawiamy do lodówki (najlepiej na całą noc).
Krok 3
Mięso grillujemy na małym żarze, na aluminiowej tacce od czasu do czasu obracając mięso (ok 30-40 minut).
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej