Filety z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety z grilla

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

2 sztuki

2 szczypty

0.5 łyżeczki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie przyprawy łączymy w miseczce.

Krok 2

Umyte i wysuszone ręcznikiem papierowym mięso posypujemy przyprawami i wstawiamy do lodówki (najlepiej na całą noc).

Krok 3

Mięso grillujemy na małym żarze, na aluminiowej tacce od czasu do czasu obracając mięso (ok 30-40 minut).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej