PRZEPISY.PL
FLACZKI WIEPRZOWE - autor: Islander85

FLACZKI WIEPRZOWE

  • 90
  • 4
  • Średnie
  • 0
10
osób dodało do Mniamlisty
10
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • rosół ugotowany na mięsie i warzywach5 l
  • Flaki wieprzowe1 kg
  • marchew2 szt
  • liść laurowy4 szt
  • ziele angielskie5 szt
  • Krok 1

    Jeśli nie macie rosołu, zróbcie intensywny wywar z mięsa i dużej ilości warzyw. Flaki kroję drobniej, nie lubię takich długaśnych. Wrzucam do garnka, zalewam wodą i obgotowuję. Czynność powtarzam jeszcze dwukrotnie. Odcedzam i wrzucam na gorący rosół,dodaję liść laurowy i ziele, gotuję na wolnym ogniu do miękkości.
  • Krok 2

    Marchew kroję w plasterki i dodaję do flaczków. Doprawiam do smaku pieprzem, maggi i gałką ( z tą nie przesadźcie ). Gotuję jeszcze chwilę z przyprawami.
  • Krok 3

    Masło roztapiam na patelni, dodaję mąkę i energicznie mieszam,aby pozbyć się ewentualnych grudek. Zasmażka musi być jednolita. Dodaję do gotujących się flaczków cały czas mieszając, zagotowuję, dodaję roztarty w rekach majeranek, zostawiam na ogniu jeszcez 5 minut.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa Uniwersalna Delikat KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

210
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Łatwe
114
osób dodało do Mniamlisty
60''
6
Łatwe
70
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Łatwe
41
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Łatwe