FLACZKI WIEPRZOWE przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

FLACZKI WIEPRZOWE

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

18

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

196 osób wydrukowało

Pobierz pdf

173 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

4 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

2 szczypty

1 szczypta

2 łyżki

5 litrów

1 szczypta

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jeśli nie macie rosołu, zróbcie intensywny wywar z mięsa i dużej ilości warzyw. Flaki kroję drobniej, nie lubię takich długaśnych. Wrzucam do garnka, zalewam wodą i obgotowuję. Czynność powtarzam jeszcze dwukrotnie. Odcedzam i wrzucam na gorący rosół,dodaję liść laurowy i ziele, gotuję na wolnym ogniu do miękkości.

Krok 2

Marchew kroję w plasterki i dodaję do flaczków. Doprawiam do smaku pieprzem, maggi i gałką ( z tą nie przesadźcie ). Gotuję jeszcze chwilę z przyprawami.

Krok 3

Masło roztapiam na patelni, dodaję mąkę i energicznie mieszam,aby pozbyć się ewentualnych grudek. Zasmażka musi być jednolita. Dodaję do gotujących się flaczków cały czas mieszając, zagotowuję, dodaję roztarty w rekach majeranek, zostawiam na ogniu jeszcez 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • FLACZKI WIEPRZOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • FLACZKI WIEPRZOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • FLACZKI WIEPRZOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • FLACZKI WIEPRZOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • FLACZKI WIEPRZOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • FLACZKI WIEPRZOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • FLACZKI WIEPRZOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • FLACZKI WIEPRZOWE - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa zacierkowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej