
Składniki
5 sztuk
4 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
2 szczypty
1 szczypta
2 łyżki
5 litrów
1 szczypta
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jeśli nie macie rosołu, zróbcie intensywny wywar z mięsa i dużej ilości warzyw. Flaki kroję drobniej, nie lubię takich długaśnych. Wrzucam do garnka, zalewam wodą i obgotowuję. Czynność powtarzam jeszcze dwukrotnie. Odcedzam i wrzucam na gorący rosół,dodaję liść laurowy i ziele, gotuję na wolnym ogniu do miękkości.
Krok 2
Marchew kroję w plasterki i dodaję do flaczków. Doprawiam do smaku pieprzem, maggi i gałką ( z tą nie przesadźcie ). Gotuję jeszcze chwilę z przyprawami.
Krok 3
Masło roztapiam na patelni, dodaję mąkę i energicznie mieszam,aby pozbyć się ewentualnych grudek. Zasmażka musi być jednolita. Dodaję do gotujących się flaczków cały czas mieszając, zagotowuję, dodaję roztarty w rekach majeranek, zostawiam na ogniu jeszcez 5 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej