
Składniki
800 gramów
50 gramów
240 gramów
100 gramów
24 gramy
1 sztuka
50 gramów
30 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Pomidory umyj, odetnij górę pomidora i usuń miąższ.

Krok 2
Ogórki, paprykę, oliwki drobno pokrój w kosteczkę, a cebulę posiekaj. Fetę pokrusz. Wszystkie składniki wymieszaj w miseczce.

Krok 3
Przygotuj sos grecki Knorr według instrukcji na opakowaniu. Dodaj do warzyw i delikatnie wymieszaj.

Krok 4
Powstałą sałatką nafaszeruj wydrążone pomidory.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Greckie pomidory
mgr Katarzyna Diuwe z portalu dodietetyka.pl: Greckie faszerowane pomidory na podwieczorek to przekąska prosta i smaczna, a jednocześnie lekka i zdrowa. Jej podstawą są produkty typowe dla diety śródziemnomorskiej, przez wielu uważanej za najzdrowszą na świecie. Jest bowiem pełna warzyw, oliwy i ryb. Na początek połącz świeże warzywa: paprykę, ogórka i szalotkę. Wybierz zieloną paprykę, by danie było kolorowe. Dodaj do nich pokruszony ser feta oraz oliwki. Mogą być czarne lub zielone. Mają podobną wartość kaloryczną oraz zawartość składników odżywczych. Nie są to bowiem osobne gatunki: zielone oliwki zrywa się wcześniej, a czarne dojrzewają na drzewie dłużej. Są źródłem dobrych tłuszczów i witamin, a jednocześnie niskokaloryczne – jedna sztuka to zaledwie kilka kalorii. Sałatkę, która powstanie po połączeniu składników dopraw do smaku sosem greckim. Przygotuj pomidory do nadziewania. Odkrój z nich wierzch i wydrąż miąższ. Napełnij je farszem i podawaj. Zdrowy, dietetyczny podwieczorek gotowy. Spróbuj i zobacz, jak smaczne jest to połączenie!