
Składniki
4 sztuki
1.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
4 łyżki
0.25 szklanki
0.25 szklanki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj sos Hellmann's, 1 łyżeczkę chili, sól i kmin w filiżance. Odstaw na bok.
Krok 2
Przekrój kukurydzę wzdłuż na cztery części (na cztery ćwiartki). Przepis jest również pyszny na całych kolbach kukurydzy, jeśli chcesz.
Krok 3
Posmaruj kukurydzę połową wcześniej przygotowanej mieszanki. Grilluj przez 8 do 10 minut, obracając w razie potrzeby, aż lekko się zwęgli i zmięknie.
Krok 4
Ułóż kukurydzę na półmisku, posyp serem i kolendrą, a następnie skrop pozostałymi 2 łyżkami przygotowanego wcześniej sosu i posyp pozostałą 1/2 łyżeczki chili w proszku. Podawaj z kawałkami limonki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej