
Składniki
2 łyżki
10 sztuk
10 sztuk
5 łyżek
2 sztuki
2 sztuki
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczywo tostowe przekrój po przekątnej na trójkąty i zrumień z obu stron na odrobinie oliwy.
Krok 2
Paprykę pokrój w krążki i podsmaż na oliwie, a do każdego krążka wbij przepiórcze jajko.
Krok 3
Oprósz Mini kostką Pietruszka Knorr i podsmaż aż białko się zetnie, a żółtko pozostanie płynne.
Krok 4
Na pieczywie ułóż kawałek wędzonego łososia, połóż na niego jajko w papryczce. Grzanki posyp serem parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej