Grzanki Croutons przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzanki Croutons

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

10 sztuk

10 sztuk

5 łyżek

2 sztuki

2 sztuki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczywo tostowe przekrój po przekątnej na trójkąty i zrumień z obu stron na odrobinie oliwy.

Krok 2

Paprykę pokrój w krążki i podsmaż na oliwie, a do każdego krążka wbij przepiórcze jajko.

Krok 3

Oprósz Mini kostką Pietruszka Knorr i podsmaż aż białko się zetnie, a żółtko pozostanie płynne.

Krok 4

Na pieczywie ułóż kawałek wędzonego łososia, połóż na niego jajko w papryczce. Grzanki posyp serem parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki Croutons - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki Croutons - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki Croutons - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki Croutons - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki Croutons - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki Croutons - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki Croutons - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanki Croutons - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej