Grzanki Croutons przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzanki Croutons

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

10 sztuk

10 sztuk

5 łyżek

2 sztuki

2 sztuki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczywo tostowe przekrój po przekątnej na trójkąty i zrumień z obu stron na odrobinie oliwy.

Krok 2

Paprykę pokrój w krążki i podsmaż na oliwie, a do każdego krążka wbij przepiórcze jajko.

Krok 3

Oprósz Mini kostką Pietruszka Knorr i podsmaż aż białko się zetnie, a żółtko pozostanie płynne.

Krok 4

Na pieczywie ułóż kawałek wędzonego łososia, połóż na niego jajko w papryczce. Grzanki posyp serem parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki Croutons - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki Croutons - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki Croutons - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki Croutons - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki Croutons - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki Croutons - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki Croutons - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanki Croutons - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej