Gulasz z żołądków

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

52

353 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

801 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1249 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

0.5 pęczka

1 opakowanie

160 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żołądki pokrój na mniejsze kawałki i zalej litrem zimnej wody. Dodaj przyprawy i gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem około 1 godziny, aż zupełnie zmiękną.

Gulasz z żołądków - Krok 1

Krok 2

Na patelni podsmaż na rozgrzanym tłuszczu cebulę, paprykę i cukinię pokrojone w półplastry. Dodaj je do mięsa. Do garnka wsyp również Knorr Naturalnie smaczne - Gulasz oraz dodaj puszkę pomidorów. Całość będzie mieć wtedy idealną konsystencje i wyrazisty smak.

Gulasz z żołądków - Krok 2

Krok 3

Wszystko razem gotuj jeszcze około 10 minut. Gulasz podawaj posypany posiekaną natką pietruszki z purre ziemniaczanym lub kaszą.

Gulasz z żołądków - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli lubisz ostre smaki gulasz dopraw do smaku szczyptą ostrej papryki.

14

Opinie o przepisie

  • Iwona Stanisławek

    Iwona Stanisławek, 29.04.2020

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • joanna wittkowwska

    joanna wittkowwska, 16.11.2019

    smaczny. Na liście produktów brak papryki, a w sposobie przygotowania już jest

    Odpowiedz Odpowiedz
  • andzia bozewicz

    andzia bozewicz, 05.11.2019

    bajka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski, 30.05.2018

    zagdza się-spoko amu.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Pawel Podstawka

    Pawel Podstawka, 15.03.2017

    bajeczka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jakub Modzelewski

    Jakub Modzelewski, 08.10.2016

    tylko z wolowiny

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anita Oz

    Anita Oz, 07.10.2016

    Katarzyna S-ska :) muszę wypróbować

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maja Maria Kopia

    Maja Maria Kopia, 07.10.2016

    Z serduszek jest pyszny

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Ślazyk

    Zbigniew Ślazyk, 24.04.2016

    Co Ty tam wiesz ,gulasz z żołądków jest super.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl, 24.04.2016

    Marta, dziękujemy za uwagę, weźmiemy ją sobie do serca :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marta Marteczka

    Marta Marteczka, 24.04.2016

    Nir ma czegoś takiego jak "gulasz z zoładkow". Może być ewentualnie potrawka. Gulyás czuli zupa jest zupełnie inna potrawą a dodawanie do niej zoładkow jest obrazą.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zofia Broniszewska

    Zofia Broniszewska, 23.04.2016

    MIODZIO

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Vio La

    Vio La, 23.04.2016

    Do mnie nie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomson Tomek

    Tomson Tomek, 19.04.2016

    fajnie , fajnie, pychota, ale w składnikach nie ma papryki , a nagle w opisie przyrządzenia i na foto pojawia sie papryka :) polecam ! mimo to

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z żołądków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z żołądków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z żołądków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z żołądków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z żołądków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z żołądków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z żołądków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz z żołądkówGulasz z żołądków

Gulasz z żołądków to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie. Żołądki opłucz i zalej zimną wodą. Pasować będą zarówno kurze, jak i indycze albo kacze. Kiedy będą się gotować w przyprawach, przygotuj pozostałe składniki. Podsmaż warzywa: cukinię, paprykę i cebulę. Odpowiednia będzie także marchewka. Żeby nadać daniu pikantnego smaku, użyj ostrej pasty paprykowej albo małej papryczki chili. Smak gulaszu świetnie uzupełni dodatek ziół, np. rozmarynu i majeranku. Kiedy mięso zmięknie, połącz je z warzywami i sosem. Duś przez chwilę. Złagodzisz smak potrawy i zagęścisz sos poprzez dodanie do całości śmietany. Nie wlewaj jej do gorącego gulaszu bezpośrednio – wcześniej musi być zahartowana. Danie podawaj z chrupkim pieczywem, kopytkami albo kaszą. Nadaje się do podania w chlebie (pamiętaj, żeby po wydrążeniu posmarować go tłuszczem i nieco podpiec). Dobrym pomysłem będzie także dodanie do niego pokrojonych ziemniaków. Gulasz serwuj gorący, udekorowany posiekaną natką pietruszki. Życzymy smacznego!