Gulasz z żołądków

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

52

344 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

801 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1249 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

160 gramów

0.5 pęczka

1 sztuka

1 opakowanie

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żołądki pokrój na mniejsze kawałki i zalej litrem zimnej wody. Dodaj przyprawy i gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem około 1 godziny, aż zupełnie zmiękną.

Gulasz z żołądków - Krok 1

Krok 2

Na patelni podsmaż na rozgrzanym tłuszczu cebulę, paprykę i cukinię pokrojone w półplastry. Dodaj je do mięsa. Do garnka wsyp również Knorr Naturalnie smaczne - Gulasz oraz dodaj puszkę pomidorów. Całość będzie mieć wtedy idealną konsystencje i wyrazisty smak.

Gulasz z żołądków - Krok 2

Krok 3

Wszystko razem gotuj jeszcze około 10 minut. Gulasz podawaj posypany posiekaną natką pietruszki z purre ziemniaczanym lub kaszą.

Gulasz z żołądków - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli lubisz ostre smaki gulasz dopraw do smaku szczyptą ostrej papryki.

13

Opinie o przepisie

  • joanna wittkowwska

    joanna wittkowwska

    smaczny. Na liście produktów brak papryki, a w sposobie przygotowania już jest

    Odpowiedz Odpowiedz
  • andzia bozewicz

    andzia bozewicz

    bajka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski

    zagdza się-spoko amu.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Pawel Podstawka

    Pawel Podstawka

    bajeczka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jakub Modzelewski

    Jakub Modzelewski

    tylko z wolowiny

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anita Oz

    Anita Oz

    Katarzyna S-ska :) muszę wypróbować

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maja Maria Kopia

    Maja Maria Kopia

    Z serduszek jest pyszny

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Ślazyk

    Zbigniew Ślazyk

    Co Ty tam wiesz ,gulasz z żołądków jest super.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl

    Marta, dziękujemy za uwagę, weźmiemy ją sobie do serca :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marta Marteczka

    Marta Marteczka

    Nir ma czegoś takiego jak "gulasz z zoładkow". Może być ewentualnie potrawka. Gulyás czuli zupa jest zupełnie inna potrawą a dodawanie do niej zoładkow jest obrazą.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zofia Broniszewska

    Zofia Broniszewska

    MIODZIO

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Vio La

    Vio La

    Do mnie nie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomson Tomek

    Tomson Tomek

    fajnie , fajnie, pychota, ale w składnikach nie ma papryki , a nagle w opisie przyrządzenia i na foto pojawia sie papryka :) polecam ! mimo to

    Odpowiedz Odpowiedz

Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz z żołądkówGulasz z żołądków

Gulasz z żołądków to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie. Żołądki opłucz i zalej zimną wodą. Pasować będą zarówno kurze, jak i indycze albo kacze. Kiedy będą się gotować w przyprawach, przygotuj pozostałe składniki. Podsmaż warzywa: cukinię, paprykę i cebulę. Odpowiednia będzie także marchewka. Żeby nadać daniu pikantnego smaku, użyj ostrej pasty paprykowej albo małej papryczki chili. Smak gulaszu świetnie uzupełni dodatek ziół, np. rozmarynu i majeranku. Kiedy mięso zmięknie, połącz je z warzywami i sosem. Duś przez chwilę. Złagodzisz smak potrawy i zagęścisz sos poprzez dodanie do całości śmietany. Nie wlewaj jej do gorącego gulaszu bezpośrednio – wcześniej musi być zahartowana. Danie podawaj z chrupkim pieczywem, kopytkami albo kaszą. Nadaje się do podania w chlebie (pamiętaj, żeby po wydrążeniu posmarować go tłuszczem i nieco podpiec). Dobrym pomysłem będzie także dodanie do niego pokrojonych ziemniaków. Gulasz serwuj gorący, udekorowany posiekaną natką pietruszki. Życzymy smacznego!