Jabłecznik

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

438 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

77 osób wydrukowało

Pobierz pdf

63 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

5 sztuk

1 szklanka

4 łyżki

1 szklanka

0.5 łyżeczki

krem:

1 opakowanie

1 opakowanie

polewa:

1 opakowanie

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Ubić pianę z cukrem, dodać żółtka i oliwę. Na końcu mąkę z proszkiem.

Krok 2

Pieczemy 50 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 3

Nadzienie: Rozpuścić galaretkę owocową w połowie proporcji wody podanej na opakowaniu.

Krok 4

Gdy zacznie tężeć - połączyć z jabłkami ze słoika.

Krok 5

Biszkopt ostudzony przekroić na pół. Przełożyć tężejącą masą i przykryć drugą częścią ciasta.

Krok 6

Polać polewą czekoladową i posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej