Jabłecznik

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

33 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.75 szklanki

1 kilogram

4 sztuki

3 szklanki

2 łyżeczki

0.5 szklanki

1 szklanka

1 opakowanie

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto zagnieść (mąka, Kasia, żółtka, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, ¾ szklanki cukru).

Krok 2

Jabłka zetrzeć na tarce, dodać 1 szklankę cukru.

Krok 3

Białka ubić na sztywno, dodać cukier puder i sypki kisiel.

Krok 4

Ciasto wyłożyć na blaszce, następnie jabłka i ubite białka.

Krok 5

Piec ok. 45 min. w 180 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

Zobacz również