Jabłecznik

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

271

529 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

1 opakowanie

1 opakowanie

5 sztuk

1 szklanka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić z 1/2 szklanki cukru, do tego wsypać suchy kisiel.

Krok 2

Zrobić ciasto, podzielić na dwie części, większą na spód, ułożyć jabłka, zalać je białkami z kisielem, a drugą części ciasta zetrzeć na wierzch.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szarlotka z kokosem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej