jabłecznik

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

229

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

15 dekagramów

30 dekagramów

4 sztuki

20 dekagramów

2 łyżeczki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dobrze schłodzoną Kasię posiekać z mąką wymieszaną z proszkiem i połową cukru.

Krok 2

Dodać 1 całe jajko i 3 żółtka i zagnieść. Wstawić do lodówki na godzinę.

Krok 3

Po tym czasie na blaszce wysmarowanej Kasią i obsypanej mąką rozwałkować 3/4 ciasta.

Krok 4

Na to wyłożyć obrane, starte na tarce i odciśnięte z nadmiaru soku jabłka.

Krok 5

Na jabłka wyłożyć pianę z 3 białek i reszty cukru.

Krok 6

Na wierzch zatrzeć na tarce resztę ciasta.

Krok 7

Piec ok 50 minut w 180 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • jabłecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • jabłecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • jabłecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • jabłecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • jabłecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • jabłecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • jabłecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szarlotka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej