Jabłecznik kaszubski

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

19

157 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

178 osób wydrukowało

Pobierz pdf

333 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

170 gramów

110 gramów

4 sztuki

1 łyżeczka

masa:

1 kilogram

1 opakowanie

krem:

500 mililitrów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubij z cukrem na sztywną pianę.

Krok 2

Dodawaj po jednym żółtka, a na końcu przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Krok 3

Dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Ciasto przełóż do prostokątnej formy posmarowanej Kasią i wyłożonej papierem do pieczenia.

Krok 5

Piecz ok. 30 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.

Krok 6

Jabłka obierz i zetrzyj „na pazurkach”.

Krok 7

Uduś w garnku do miękkości (ok. 15 min.).

Krok 8

Pod koniec dodaj galaretkę cytrynową w proszku.

Krok 9

Na upieczony spód biszkoptowy nałóż uduszone jabłka.

Krok 10

Śmietanę ubij z cukrem pudrem.

Krok 11

Nałóż na jabłka.

Krok 12

Całość możesz udekorować zygzakami z roztopionej na parze gorzkiej czekolady.

Krok 13

Od razu podać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłecznik kaszubski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłecznik kaszubski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłecznik kaszubski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłecznik kaszubski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłecznik kaszubski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłecznik kaszubski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłecznik kaszubski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Jabłecznik
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej