Jabłecznik z kremem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

314

19 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

4 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżeczka

null gramów

masa:

1.5 kilograma

1 opakowanie

0.5 szklanki

masa śmietanowa:

0.5 litra

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka jajek ubić na sztywną pianę, dodając pod koniec ubijania cukier.

Krok 2

Dodać żółtka, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i aromat.

Krok 3

Delikatnie wymieszać.

Krok 4

Wyłożyć do tortownicy wysmarowanej Kasią i posypanej bułką.

Krok 5

Piec około 30 minut.

Krok 6

Jabłka pokroić w kostkę i podsmażyć.

Krok 7

Do gorących wlać rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody galaretkę i wymieszać.

Krok 8

Ostudzoną masę wyłożyć na biszkopt.

Krok 9

Kremówkę ubić na sztywno z cukrem.

Krok 10

Masę wyłożyć na wystudzone jabłka i całość schłodzić.

Krok 11

Ciasto można udekorować startą czekoladą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłecznik z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłecznik z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłecznik z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłecznik z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłecznik z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłecznik z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłecznik z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Uśmiech teściowej
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Jabłecznik z krememJabłecznik z kremem

Chili con carne to pikantna mieszanka mielonego mięsa z warzywami. Smakosze ostrych przypraw będą zachwyceni. Chociaż chili con carne określane jest jako danie typowo meksykańskie, to mieszkańcy tego kraju stanowczo się go wypierają. Twierdzą, że powstało raczej w Teksasie, nie przypadając do gustu Meksykanom. Nie ma jednak wątpliwości, że połączenie mielonego mięsa z pikantnymi przyprawami od razu przywodzi na myśl kuchnię właśnie tego regionu. Ostre smaki łagodzi nieco słodka kukurydza, której złote kolby także przywędrowały do nas z Ameryki Południowej. Gdy już wymieszasz i podsmażysz wszystkie składniki, gotuj je przez 5 minut na małym ogniu. Podawaj z chipsami kukurydzianymi, które będą świetnym, chrupiącym dodatkiem do tego przepysznego dania. Smacznego! Albo jak mówią Meksykanie – buen provecho!