Jabłecznik "zalewany"

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2030

42 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

58 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 łyżek

3 sztuki

1 szklanka

1.5 szklanki

2 łyżeczki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka obrać, pokroić i wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Krok 2

Jaja ubić z cukrem na puszystą masę, dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i dodać olej.

Krok 3

Dokładnie wymieszać.

Krok 4

Ciastem zalać jabłka.

Krok 5

Upiec w temperaturze około 180*

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłecznik "zalewany" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłecznik "zalewany" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłecznik "zalewany" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłecznik "zalewany" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłecznik "zalewany" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłecznik "zalewany" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłecznik "zalewany" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szarlotka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Jabłecznik "zalewany"Jabłecznik "zalewany"

Kurczak w sosie kokosowym to niecodzienne połączenie. Orientalny smak zawróci w głowie wszystkim domownikom. Przepis na obiad, dzięki któremu w każdej porze roku poczujesz się jak w centrum Indii. Kawałki kurczaka zanurzone w sosie kokosowym, w towarzystwie gotowanej papryki i cebuli to propozycja, która na stałe zagości w twoim menu. Pokrojonego kurczaka podsmaż na patelni, aż nabierze złocistego koloru, po czym dodaj warzywa. Pozwól im lekko się podsmażyć, a w tym czasie przygotuj sos - zmieszaj gotową mieszankę z jogurtem, mleczkiem kokosowym i wiórkami. Intensywność smaku kokosa zależy od ilości wiórków, więc możesz dowolnie go regulować. Wlej sos na patelnię i kilka minut gotuj wszystkie składniki, dokładnie mieszając – niech mięso przejdzie zapachem kokosa. Podawaj na ryżu, posypane odrobiną posiekanego i świeżego koperku.