JABŁKOWY PRZYSMAK NA ZIMNO

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 szklanka

0.5 szklanki

2 łyżeczki

1 opakowanie

3 łyżeczki

2 opakowania

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrane i pokrojone w ósemki jabłka wrzucić do garnka i zalać wodą.

Krok 2

Owoce dusić pod przykryciem. Gdy powstanie mus, dodać do nich cukier i cynamon.

Krok 3

Gdy cukier się rozpuści, zdjąć garnek z gazu i dodać galaretkę oraz żelatynę.

Krok 4

Wszystko wymieszać. Dno tortownicy o średnicy 24-25 cm wyłożyć dwiema warstwami biszkoptów, wylać na nie połowę masy jabłkowej i następnie ułożyć kolejną, ale już jedną warstwę biszkoptów.

Krok 5

Przykryć wszystko resztą masy. Wstawić do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • JABŁKOWY PRZYSMAK NA ZIMNO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • JABŁKOWY PRZYSMAK NA ZIMNO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • JABŁKOWY PRZYSMAK NA ZIMNO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • JABŁKOWY PRZYSMAK NA ZIMNO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • JABŁKOWY PRZYSMAK NA ZIMNO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • JABŁKOWY PRZYSMAK NA ZIMNO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • JABŁKOWY PRZYSMAK NA ZIMNO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej