Jabłuszkowiec

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1.5 kilograma

9 sztuk

50 dekagramów

1 szklanka

1 łyżeczka

10 łyżek

2 opakowania

50 dekagramów

5 łyżek

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka i cukier utrzeć z Kasią.

Krok 2

Dodać dwa razy zmielony i sparzony mak, jabłka i proszek z kaszą manną.

Krok 3

Ubić białka i wmieszać.

Krok 4

Piec ok. 70 minut w 180 stopniach.

Krok 5

Galaretki rozpuścić w 1,5 szklanki wrzącej wody. Ostudzić.

Krok 6

Wymieszać z serem białym. Wyłożyć na ciasto.

Krok 7

Zalać lekko tężejącą galaretką truskawkową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłuszkowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłuszkowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłuszkowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłuszkowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłuszkowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłuszkowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłuszkowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej