
Składniki
9 sztuk
4 sztuki
9 łyżek
250 mililitrów
500 gramów
1 łyżeczka
800 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj, grzyby oczyść i po osuszeniu pokrój w plastry. Ziemniaki obierz i pokrój w talarki.
Krok 2
Wołowinę pokrój w kostkę i oprósz Przyprawą do mięs Knorr.
Krok 3
Na rozgrzanym tłuszczu zeszklij cebulę, dodaj grzyby i usmaż. Wołowinę przesmaż na półmiękko.
Krok 4
W naczyniu żaroodpornym warstwami układaj mięso, ziemniaki, cebulę z grzybami.
Krok 5
Całość zalej śmietaną rozmieszaną z koncentratem pomidorowym i duś w piekarniku przez 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej