Jajecznica z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta 1200 kalorii

50 przepisów - 10 dni

Jajecznica z pomidorami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
332 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

179 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozmąć jajka, dopraw je pieprzem.

Jajecznica z pomidorami - Krok 1

Krok 2

Pomidora sparz we wrzątku, obierz ze skóry i pokrój w kostkę.

Jajecznica z pomidorami - Krok 2

Krok 3

Na patelni rozpuść masło*, wylej jajka, po czym dodaj pomidory.

Jajecznica z pomidorami - Krok 3

Krok 4

Dopraw skruszona Mini kostką Smażona cebula Knorr. Jajecznicę podsmażaj, cały czas mieszając. Następnie podawaj. *Nie należy dopuścić do spalenia masła, gdyż potrawa jest wówczas niesmaczna i niezdrowa.

Jajecznica z pomidorami - Krok 4
2

Opinie o przepisie

  • Lamikato LoL

    Lamikato LoL , 29.11.2020

    Bardzo dobra <3

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Oskar Tatyga

    Oskar Tatyga , 23.11.2016

    Było mniam :D chociaz oddałem jeszcze szynke

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajecznica z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Jajecznica z pomidoramiJajecznica z pomidorami

Jajecznica jest symbolem kuchni studenckiej i mało wyszukanej. Kojarzona jest z osobami, które niezbyt pewnie czują się w kuchni i niewiele potrafią ugotować. A to stereotyp, bo przygotowanie wyśmienitej jajecznicy to wielka sztuka. Podpowiemy ci, co zrobić, aby jajecznica stała się główną bohaterką śniadania mistrzów. Proponujemy ci, aby nie poprzestawać na jajkach jako jedynym składniku jajecznicy. Doskonale nadają się do niej słodko-kwaśne pomidory, które przełamują neutralny smak smażonych jajek. Wystarczy obranego ze skórki pomidora podzielić na cząstki i dodać do tradycyjnie przygotowywanej jajecznicy. Jeśli chcesz, aby twoje danie było jeszcze bardziej aromatyczne, nie zapomnij o cebulce lub mini kostkach cebulowych Knorr. Efekt wizualny na talerzu pomoże ci osiągnąć kompozycja jajecznicy z pomidorami ze świeżymi kawałkami tego warzywa i kilkoma tostami. Takie śniadanie to wspaniały początek dnia. Smacznego!