Jajka sadzone ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka sadzone ze szpinakiem

Autor: straga.pl Straga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

2 szczypty

4 szczypty

4 sztuki

2 plastry

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Plastry kiełbasy żywieckiej układamy w formie do tarty wysmarowanej olejem. Wokół niej układamy małe plasterki sera żółtego, układamy 2 kostki szpinaku, który doprawiamy odrobina czosnku z kostki i wbijamy 2 jajka. Całość doprawiamy odrobiną soli i pieprzem. Formę wstawiamy na 5 minut do mikrofalówki nastawionej na średnią moc, gdy kiełbasa się delikatnie przyrumieni, a jajka zetną wyjmujemy formę ostrożnie gdyż jest bardzo gorąca.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka sadzone ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka sadzone ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka sadzone ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka sadzone ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka sadzone ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka sadzone ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka sadzone ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka sadzone ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krewetki z czosnkiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej