Jajka sadzone ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka sadzone ze szpinakiem

Autor: straga.pl Straga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

2 szczypty

4 szczypty

4 sztuki

2 plastry

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Plastry kiełbasy żywieckiej układamy w formie do tarty wysmarowanej olejem. Wokół niej układamy małe plasterki sera żółtego, układamy 2 kostki szpinaku, który doprawiamy odrobina czosnku z kostki i wbijamy 2 jajka. Całość doprawiamy odrobiną soli i pieprzem. Formę wstawiamy na 5 minut do mikrofalówki nastawionej na średnią moc, gdy kiełbasa się delikatnie przyrumieni, a jajka zetną wyjmujemy formę ostrożnie gdyż jest bardzo gorąca.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka sadzone ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka sadzone ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka sadzone ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka sadzone ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka sadzone ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka sadzone ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka sadzone ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka sadzone ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej