PRZEPISY.PL

Kaczka z jabłkami

  • 90
  • 4
  • Łatwe
  • 0
21
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • kaczka cała1 szt
  • jabłka6 szt
  • olej80 ml
  • czosnek główka1 szt
  • majeranek2 łyżki
    • Krok 1

      Kaczkę dokładnie umyj i osusz. Pozbądź się pozostałości piór. Następnie natrzyj dokładnie mięso w środku i na zewnątrz przyprawą Knorr.
    • Krok 2

      Cztery jabłka pokrój w drobne kawałki i przełóż do miski.
    • Krok 3

      Dodaj do nich olej, rozdrobniony czosnek , majeranek i pozostałą przyprawę Knorr. Całość wymieszaj.
    • Krok 4

      Gotową mieszanką jabłek i przypraw nafaszeruj ściśle kaczkę.
    • Krok 5

      Umieść mięso w naczyniu żaroodpornym. Podlej sokiem jabłkowym i piecz w temperaturze 150 stopni przez 2h, następnie zwiększ temperaturę do 180 stopni na kolejną godzinę.
    • Krok 6

      Pozostałe jabłka obierz i pokrój w cząstki. Przed podaniem kaczki obsmaż je na margarynie z szczyptą cukru przez 2-3 minut aby zachowały kształt.

    Więcej przepisów z tym produktem

    Naturalna Przyprawa do mięs KnorrZobacz wszystkie

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    53
    osoby dodały do Mniamlisty
    90''
    4
    Łatwe
    30
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    6
    Łatwe
    351
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    6
    Łatwe
    472
    osoby dodały do Mniamlisty
    90''
    6
    Średnie